donderdag 14 maart 2013

We nemen de tijd voor ... een BOEK !

De jeugdboekenweek loopt nog tot 17 maart 2013. Het thema dit jaar is 'Een zee van tijd'. We hebben dit thema ook doorgetrokken naar het klasgebeuren in de 3de kleuterklas. Zo stonden we even stil bij het begrip 'tijd' en namen we die tijd om heel wat nieuwe boekjes en verhalen te ontdekken...

            een blik op onze thematafel rond 'tijd'

 
 
We ontdekten allerhande boeken, zoals vb. prentenboeken, voorleesboeken, stripverhalen, kookboeken, muziekboeken, knutselboeken, kunstboeken... 
boeken zien er ook telkens anders uit, er bestaan er met letters en prenten, met foto's, met alleen maar tekst (letters)... én ze bestaan in heel veel verschillende formaten en diktes.
We ontdekten 2 boekenstapels...

'Juf... da's wel raar ?! De ene boekenstapel is kleiner
dan de andere en wanneer we het aantal boeken vergelijken
bij beide stapels ontdekken we dat de grootste stapel het
minste aantal boeken heeft ?!'
'Hoe kan dit nu ?'


 
Enkele kleuters konden aangeven dat de boeken in de kleinste stapel allemaal dikke boeken waren en daardoor een hogere stapel vormden. Bij de stapel met de meeste boeken waren alle boeken vrij dun.
Een leuke concrete 'ontdek'-activiteit ifv enkele wiskundige begrippen !
 
Om het voorlezen extra gezellig te maken en de kleuterbetrokkenheid te verhogen, mochten we deze week onze pyama, slaapknuffel én een kussentje en/of zacht dekentje meebrengen naar de klas.
Met onze pyama in de klas... wat een vreemd gezicht !
 




 


 
Na de verhaaltjes mochten we van onze juf ook eventjes 'echt' gaan slapen... spannend ! Heel wat kleuters genoten van een knus & stil relaxatiemoment !
 







 
Wat een fijne ervaringen samen met de klasvriendjes !  
                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten